Клубът на българските професионалисти във Вашингтон организира дискусия на тема “Гражданските протести в България: причини и последици”.

Вече повече от месец България е разтърсена от масови граждански протести целящи оставката на правителството и главния прокурор. Какви са причините за недоволството на хората? Какви са възможните изходи от политическата криза? Каква е ролята на българските граждани в България и чужбина в политическия живот на страната?

Отговори на тези и много други въпроси ще потърсим от експертен панел посветен на събитията в България. Събеседници в събитието ще са:

Димитър Бечев: Преподавател в Университета на Северна Каролина и старши изследовател към Атлантическия съвет във Вашингтон. Автор е на книги и статии в научни и популярни издания, посветени на Турция, Балканите и Русия.

Даниел Смилов: Специалист по сравнително конституционно право, програмен директор на Центъра за либерални стратегии, гост-преподавател в Централноевропейския университет в Будапеща и доцент по теория на политиката в катедра “Политология” на СУ “Св. Климент Охридски”. Член на групата експерти по политическите партии на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Велислав Величков:  Адвокат, експерт по конституционно право, бивш депутат от 38-то Народно събрание, Председател на Национална Гражданска Инициатива “Правосъдие за всеки”.

Събитието ще се проведе изцяло виртуално, участниците ще могат да зададат писмено въпросите си в реално време, както и да ни ги изпратят предварително на bgprofessionalsdc@gmail.com.  

Регистрирайте се тук до 11:59ч. (EST) час на 16-ти септември 2020: само регистрирали се навреме участници ще могат да се включат в събитието.

Събитието е отворено за хора в България и чужбина и ще се проведе на български език.